Kućni klima uređaj
Servis, remont, prodaja i ugradnja
klima uređaja i solarnog kolektora
u Crnoj Gori. DОО "OS GROUP"
069-207-206 067-915-69-33
   

Kućni klima uređaj

Kućni klima uređaj se sastoji od dva bloka – vanjskog i unutrašnjeg i sistema (cevi i elektroinstalacije) za priključivanje, kroz koju prolazi freon. Sistemi sa dva bloka se najčešće biraju, ali postoje i sistemi sa nekoliko unutrašnjih blokova multi split sistema. Kućni klima uređaj se javlja zatvorenim sistemom, u kojem,u stvari, vazduh u prostoriji se hladi ili greje i čisti se u nekom smislu … prolazeći kroz posebne filtere, koji uklanjaju prašinu, polen i dim.

Prednosti klime

 • Komfort Idealna temperatura radi komfortnog življenja ili radnog prostora, u toku čitave godine.
 • Zdravlje Ako se klima koristi ispravno, ne preuveličava se razlika temperature u oblasti i za njenim granicama, uz regularno održavanje i čišćenje filtera, onda neće biti problema sa zdravljem. Niko neće reći da je prelepo da svu noć provede u vreloj postelji. Osim toga, priče o zdravim ili nezdravim posledicama korišćenja klime “padaju u vodu”, kada se zna, koliko je pacijenata sa bolestima srca koji koriste klimu u prvom redu zbog toga, da prežive ljetnju vrućinu.
 • Ekonomija Rad toplotnih pumpi i koeficijenta zagrejavanja 3-8.
 • Čistoća Nema dima, pepela, azbestne prašine od peći za grejanje. Uređaj ima filtere, koji skupljaju prašinu, jednostavni i elektrostatički filteri, koji uništavaju razne bakterije, čiste vazduh od mirisa i proizvode ozon.
 • Brzina Posle nekoliko minuta nakon uključenja, ako je uređaj bio ispravno montiran, u prostoriji se oseća promena temperature. Osim toga, može se unapred podesiti tajmer uključivanja uređaja. Potrošnja električne energije u režimu zagrejavanja je skoro ista, kao I pri radu u režimu hlađenja.

Nedostaci klime

Ventilacija - Kod kućnog klima uređaja sistem je standartan, ne miješa se sa vanjskim vazduhom i zato je neophodno provetravati vazduh u prostoriji.
Gubitak jačine pri jako niskim temperaturama – odnosi se na obične, jeftinije klime, koje nemaju invertorne tehnologije.

Ispravno korišćenje klima

Uz dolazak vrelih dana se nameće pitanje: kolika je optimalna temperatura klima za to da se osećamo komfortno a u isto vreme da ne podvrgavamo svoje zdravlje opasnosti?

Doktori u ovo vreme savetuju često rashlađivanje, to jest česti odmor, primajući dovoljno tečnosti. Klima omogućuje da se tačno (digitalno) šteluje ili kontroliše temperatura, količina relativne vlažnosti, čistoće i raspodele vazduha. Vi uvek možete da stvorite sredinu, gde ćete se osećati najbolje, sa ispravnom temperaturom. Po podacima istraživanja, najveći uticaj na produktivnost čoveka ima temperatura u prostoriji. Optimalna temperatura zavisi od vanjske temperature. Savetuje se, da razlika u temperaturi ne bude veća od 10 °С među temperaturom vanjskog vazduha i prostorijskog, jer vaše telo može doživeti šok. Važno je istaći, da prelaz od tople do hladne okolne sredine ( i suprotno) ne sme biti urađen odjednom.

Ponekad mi ne možemo da utičemo na to (naprimer, ulazimo u prodavnicu, gde je uređaj već podešen na jako nisku temperaturu). Naravno, vi nikada ne trebate da ulazite ili izlazite oznojeni u aklimatizovanu sobu.

Klime suše vazduh i zato se savetuje da se na redovnoj osnovi provetrava prostorija (uređaji tipa split-sistema, koje mi koristimo u kućama, koriste vazduh u prostoriji – oni nemaju razmene sa vanjskim svežim vazduhom).

Važan faktor je javlja položaj ili pozicija klime u prostoriji. Vi morate da izbegavate izduvavanje vazduha neposredno u čoveka u sobi, može se desiti prehlada tela ili upala mišića.Održavanje klima uređaja i heliosistem

DОО "OS GROUP" nudi pun obseg usluga za realizaciju, ugradnju i popravku klima uređaja i solarnih sistema.

Nudimo širok spertar klimatskih i drugih oprema. Koristimo profesionalnu opremu Bosch i CPS. Rad na principu "sve na jednom mjestu".

Višegodišnje iskustvo održavanja opreme vodećih svietskih lidera u Tivtu, Kotori, Budvi, Petrovaci, Podgorice. Više »

Servis, popravka, prodaja i ugradnja
klima uređaja i solarnih sistema
u Crnoj Gori. DОО "OS GROUP"
+38269-207-206, +38267-915-69-33 +382-32-662-039